veeam v12.1

Nieuwe Beveiligingsfuncties in Veeam Backup & Replication v12.1

10 januari 2024

V12.1 is nu beschikbaar! Een indrukwekkende release met tal van optimalisaties en toegevoegde functies. Een flink aantal van deze toegevoegde functionaliteit valt in de categorie beveiliging.

🔒 Inline Malware Detectie

V12.1 introduceert een baanbrekende inline malware detectie.
Deze functie voert een lage-impact entropieanalyse uit op de datastroom om direct te detecteren wanneer eerder ongecodeerde data wordt gecodeerd door ransomware, met behulp van een speciaal getraind Machine Learning (ML) model.
Het detecteert ook andere tekenen van malware of cyberaanvallen, zoals Onion links, direct in een back-upstroom.

🔎 Early Threat Detection

De Veeam Incident API vergemakkelijkt vroege detectie van infecties door externe EDR-tools (Endpoint Detection and Response), waardoor alle herstelpunten die na het betreffende moment voor de betreffende machine zijn gemaakt, als geïnfecteerd worden gemarkeerd.
Veeam kan ook onmiddellijk een out-of-band herstelpunt van de getroffen machine creëren voordat de malware veel schade kan aanrichten.

🛡️ Beveiliging en Compliance Monitoring

Periodieke, geautomatiseerde scans door de nieuwe Security & Compliance Analyzer wizard voorkomen dat tijdelijke of onbedoelde infrastructuurwijzigingen uw IT infrastructuur blootstellen aan hackers.
V12.1 controleert tientallen extra best practices bovenop de bestaande uit de V12 Best Practices Analyzer.

📊 Veeam Threat Center

Dit nieuwe dashboard, aangedreven door Veeam ONE, benadrukt gedetecteerde dreigingen, identificeert risico's en toont de algehele gegevensbeschermingsscore van uw back-upomgeving op basis van de implementatie van beveiligings- en compliance best practices.

💡 Sneller Herstellen van Malware

Veeam maakt het gemakkelijk om malware in uw back-ups efficiënt te lokaliseren met YARA-regels, waardoor u snel schone herstelpunten kunt vinden en herinfectie in uw productieomgeving kunt voorkomen.

Deze nieuwe functies in Veeam Backup & Replication v12.1 versterken uw vermogen om cyberdreigingen te detecteren, identificeren en er snel van te herstellen, waardoor uw gegevensbescherming naar een hoger niveau wordt getild.

> Contact

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over onze producten en/of diensten? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 010 - 3007890 of vul ons contactformulier in.

> Parkeren
Bezoekers kunnen het beste parkeren in de naastgelegen parkeergarage van de Euroscoop bioscoop. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar ons kantoor. De ingang van de parkeergarage is te vinden op het volgende adres: Noorderweg 20, Schiedam

> Stel een vraag

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl