Veeam Software

> Veeam Immutable Backup?

Wat is Veeam Immutable Backup

> Wat is Veeam Immutable Backup?

Veeam Immutable Backup is een geavanceerde gegevensbeschermingsoplossing die organisaties in staat stelt om hun back-upgegevens onveranderlijk en veilig te houden, zelfs in het geval van geavanceerde cyberdreigingen zoals ransomware. Deze technologie is gebaseerd op het concept van immutability, wat betekent dat eenmaal opgeslagen gegevens niet kunnen worden gewijzigd, verwijderd of gecompromitteerd door externe partijen.

Ontwerp zonder titel   2024 03 15T104355.093

> Waarom is Veeam Immutable Backup Belangrijk?

Het belangrijkste doel van Veeam Immutable Backup is het waarborgen van de integriteit en beschikbaarheid van uw back-upgegevens, zodat u ze kunt herstellen in geval van dataverlies of systeemstoringen. In een tijdperk waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren en toenemen, is het essentieel om robuuste maatregelen te hebben om uw gegevens te beschermen tegen manipulatie, verwijdering en ongeautoriseerde toegang. Veeam Immutable Backup biedt een effectieve en betrouwbare oplossing voor deze uitdagingen, waardoor u gemoedsrust krijgt en uw bedrijfscontinuïteit behouden blijft.

Hoe werkt Veeam Immutable Backup

> Hoe werkt Veeam Immutable Backup?

De werking van Veeam Immutable Backup is gebaseerd op geavanceerde beveiligingsmechanismen en cryptografische technieken. Wanneer back-upgegevens worden gemaakt, worden ze onveranderlijk vergrendeld, waardoor ze immuun zijn voor wijzigingen of verwijdering. Deze vergrendeling wordt bereikt door gebruik te maken van cryptografische hashing en handtekeningtechnieken, waardoor alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de gegevens en wijzigingen kunnen aanbrengen met behulp van specifieke sleutels en certificaten.

Een van de meest krachtige aspecten van Veeam Immutable Backup is de mogelijkheid om een ​​"air gap" te creëren tussen uw back-upgegevens en uw productieomgeving. Dit houdt in dat de back-upgegevens fysiek of logisch worden gescheiden van de primaire systemen, waardoor ze onbereikbaar zijn voor kwaadwillende actoren, zelfs als deze toegang hebben tot het netwerk of de infrastructuur van de organisatie. Deze air gap zorgt ervoor dat zelfs in het geval van een succesvolle ransomware-aanval, waarbij de primaire systemen worden gecompromitteerd, de back-upgegevens veilig blijven en kunnen worden gebruikt om de systemen te herstellen zonder losgeld te betalen aan de aanvallers.

> Voordelen van Veeam Immutable Backup

Betrouwbaarheid en Beschikbaarheid

Veeam Immutable Backup biedt een betrouwbare en veerkrachtige oplossing voor het beschermen van back-upgegevens, waardoor organisaties erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens altijd beschikbaar zijn en snel kunnen worden hersteld in geval van nood.

Bescherming tegen Ransomware

Met de mogelijkheid om een ​​air gap te creëren tussen back-upgegevens en productiesystemen, biedt Veeam Immutable Backup een effectieve bescherming tegen ransomware-aanvallen, waardoor organisaties kunnen voorkomen dat ze losgeld betalen aan cybercriminelen en de financiële impact van aanvallen kunnen minimaliseren.

Conformiteit en Regelnaleving

Voor organisaties die moeten voldoen aan strikte regelgeving en compliance-vereisten, biedt Veeam Immutable Backup een robuuste oplossing voor het beschermen van gevoelige gegevens en het aantonen van naleving van regelgeving zoals GDPR, HIPAA en andere branchegerelateerde voorschriften.

Conclusie van Veeam Immutable Backup

> Conclusie van Veeam Immutable Backup

In een tijdperk van toenemende cyberdreigingen en dataverliesincidenten is het essentieel voor organisaties om robuuste en veerkrachtige gegevensbeschermingsoplossingen te implementeren. Veeam Immutable Backup biedt een effectieve en betrouwbare oplossing voor het beschermen van back-upgegevens tegen manipulatie, verwijdering en ongeautoriseerde toegang, waardoor organisaties hun gegevens veilig kunnen houden en hun bedrijfscontinuïteit kunnen waarborgen, zelfs in het geval van de meest verwoestende cyberaanvallen. Met Veeam Immutable Backup kunnen organisaties met vertrouwen vooruitkijken en zich concentreren op hun groei en succes, wetende dat hun gegevens in veilige handen zijn.

> Contact

Wil je dieper ingaan op de mogelijkheden van Veeam Cloud Connect voor jouw bedrijf? Neem hieronder contact op en ontdek hoe deze oplossing jouw gegevens veiligstellen voor de toekomst.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl