Veeam Platform

Veeam Data Platform geeft je de kracht om te kiezen!

11 januari 2024

Terwijl Veeam begon met de virtuele machine, is er veel veranderd in hun reis. Jij, als klant van Veeam, hebt tal van opties tot je beschikking om flexibel te zijn en te schakelen wanneer jouw landschap en behoeften veranderen. 

Laten we beginnen met Virtueel, het standaardantwoord voor de meeste organisaties. 

Op zoek naar andere hypervisors? Veeam staat voor je klaar! Met ondersteuning voor veel van de toonaangevende oplossingen, is Veeam hier om aan jouw behoeften te voldoen. Of het nu VMware is met Broadcom vSphere en vSphere+, Microsoft Hyper-V, Nutanix AHV, of Red Hat Virtualization. Zelfs "VMware on (voeg hier de naam van de hyperscaler in)" - Veeam heeft flexibele opties om aan jouw behoeften te voldoen. Sterker nog, Veeam ondersteunt al jaren meerdere hypervisors, met een grote groep gebruikers die Hyper-V en Nutanix gebruiken. Er is hier meer mogelijkheid en keuze voor Veeam-klanten, met nog meer in het vooruitzicht. Dus, als jouw behoeften voor hypervisors veranderen, staat Veeam voor je klaar om te helpen!


De Cloud is hier om te blijven, en hoogstwaarschijnlijk maak jij er al gebruik van.

Al vier jaar lang biedt het Veeam Data Platform ondersteuning voor het beschermen van jouw gegevens in AWS, Azure en Google. Sterker nog, we hebben zojuist de nieuwste versies van deze drie belangrijke hyperscalers uitgebracht om nog betere bescherming te bieden. En ja, dit is inbegrepen bij het Veeam Data Platform in al onze aanbiedingstiers met ons geweldige draagbare, flexibele en universele abonnement. Sommigen zijn hier misschien niet bekend mee, maar laten we duidelijk zijn. Alleen omdat de gegevens in de cloud staan, betekent niet dat ze zijn geback-upt! Dit is jouw verantwoordelijkheid, en Veeam staat klaar om je voordelen te bieden voor gegevensbescherming, ongeacht waar het zich bevindt in jouw hybride cloudomgeving. Ook is Veeam verheugd de leider te zijn in multi-cloud bescherming, omdat velen gegevens hebben in meerdere clouds. Veeam blinkt hier in uit!

Bedrijfstoepassingen

Laten we eerlijk zijn, ook al zijn alle gegevens slechts enen en nullen, het draait echt om de toepassingen die je gebruikt. Of het nu eenvoudigweg gaat om de basisproductiviteitsuite of de enorme databases die je belangrijkste toepassingen huisvesten, het zijn de toepassingen die je moet beschermen. Veeam Data Platform staat klaar om te helpen! Of het nu gaat om Oracle, SAP HANA, Microsoft SharePoint, Active Directory, Exchange of Microsoft 365, Veeam heeft de oplossing om je toepassingen te beschermen.

Ongestructureerde Gegevens

Nu steeds meer organisaties objectopslag als primaire opslaglocatie aannemen, is de noodzaak om die gegevens te beschermen nog belangrijker geworden. Hoewel objectopslag ongelooflijke duurzaamheid biedt om te beschermen tegen gevaren zoals bitrot, bestaan er nog steeds bedreigingen. Of het nu gaat om per ongeluk verwijderde gegevens of misschien een ransomware-aanval, ongeacht het risico, moeten die gegevens nog steeds worden beschermd. De nieuwste versie van Veeam Data Platform lanceerde de back-up van objectopslag in december 2023. Voeg dit toe aan andere back-upoplossingen voor ongestructureerde gegevens voor NAS, bestandsaandelen en tape, en Veeam staat klaar om je gegevens te beschermen, ongeacht wat of waar het is.

Cybersecurity is de Kern van het Spel

Vanaf dag één maakt beveiliging deel uit van het ontwerp van Veeam Software. We hebben onszelf niet opnieuw uitgevonden als een beveiligingsbedrijf of gedaan alsof we iets waren wat we niet waren, zegt Veeam. Maar cybersecurity en malware-detectie, evenals een Zero Trust-architectuur, stonden altijd bovenaan de prioriteitenlijst. Veeam houdt zich aan het NIST (National Institute of Standards and Technology) Cybersecurity Framework 2.0. Sterker nog, dit jaar hebben ze enkele omvangrijke beveiligingsfuncties gelanceerd in het Veeam Data Platform 23H2-release en het VeeamON Resiliency Summit was het evenement waar ze stopten en echt richtten op de voordelen van malware en cybersecurity. Er waren verschillende nieuwe aankondigingen evenals belangrijke integraties met veel toonaangevende beveiligingspartners en SIEM-tools, met nog veel meer op komst. Bekijk de demo voor enkele van de nieuwste functies.

Hardware Onafhankelijk

Je hebt het vast al eerder gehoord: softwaregedefinieerd en hardwareonafhankelijk. Daar zijn we trots op. Dit geeft je de mogelijkheid om Veeam te installeren op de hardware van jouw keuze, met gebruik van jouw opslag en jouw cloud. Flexibiliteit is essentieel, en het is ook belangrijk om niet vast te zitten aan een eigen en kostbare appliance die, hoewel misschien eenvoudig lijkt, niet echt de geavanceerde beveiliging biedt die wordt beloofd. Of je nu meer opslagruimte nodig hebt als back-updoel, of mogelijk je gegevensbescherming wilt verbeteren op een filiaalkantoor, je hebt de vrijheid om de onderliggende hardware te kiezen die het beste past bij jouw architectuur, verwachtingen en budget.

Waarom extra geld uitgeven aan onnodige middelen zoals CPU en geheugen, wanneer je alleen wat extra opslagcapaciteit nodig hebt? Veeam staat opnieuw voor je klaar om je Keuze te bieden. Het Veeam Ready-ecosysteem van ondersteunde en gecertificeerde hardwareleveranciers is het grootste in de branche en blijft groeien.

Backup as a Service

Sommige klanten geven er de voorkeur aan om de infrastructuurperikelen aan iemand anders over te laten en zich alleen bezig te houden met de dienst zelf. Velen hebben misschien gehoord dat er hier vooruitgang is geboekt door Backup as a service te lanceren voor Microsoft 365 en Azure, bekend als Cirrus by Veeam, met binnenkort meer aanbiedingen in het verschiet. Ook leveren de brede groep Veeam Service Providers al vele jaren bekroonde Veeam Backups en toegevoegde waarde diensten en functies op Veeam-aanbiedingen!

Kubernetes

Ja, containers zijn belangrijk, en met het aanbod van Kasten K10 door Veeam bevinden we ons in de leidende positie voor de bescherming van Kubernetes-gegevens, zowel vandaag als in de toekomst. Als je overweegt over te stappen naar containers, inclusief RedHat OpenShift, is Kasten K10 gecontroleerd om krachtige ondersteuning te bieden voor jouw Kubernetes-nodes. Het Veeam Data Platform kan jouw beheer centraliseren, gebruikmaken van jouw bestaande vaardigheden met vertrouwde tools en het vertrouwen bieden dat je nodig hebt om te weten dat jouw gegevens veilig zijn.

Flexibele Licenties Die Het Ondersteunen Van Wat Je Nodig Hebt Eenvoudig Maken

De industrie is overgestapt op abonnementen voor flexibiliteit en toegevoegde functiewaarde. Veeam lanceerde de overstap naar abonnementen en heeft enorme acceptatie gezien bij klanten. Een deel van dit succes is te danken aan de flexibiliteit van de Veeam Universal License (VUL), waarmee klanten elke workload (Cloud, Virtueel, Fysiek, Enterprise Apps en Ongestructureerde Gegevens) overal (On-Premises, Hybride en Multi-Cloud) kunnen beschermen met één enkele, flexibele licentie. Gebruikers zitten niet langer vast aan een licentie die gekoppeld is aan één hypervisor of één locatie. Nu, in het vijfde jaar van VUL, is de adoptie en flexibiliteit boven verwachting geweest. Als je nog steeds een oudere permanente licentie hebt, is upgraden naar VUL nu tegen de laagste prijs ooit, nu tegen dezelfde prijs die je vandaag betaalt, met prijsbescherming in de komende jaren. 

Prijzen Die Aansluiten Bij Jouw Behoeften

Natuurlijk zijn prijzen en de totale eigendomskosten cruciale overwegingen die we allemaal tegenkomen bij het nemen van zakelijke beslissingen. Of die beslissing nu gaat over hardware, software of de cloud, het staat bovenaan de gedachten van velen. We zijn op de hoogte van de enorme prijsstijgingen en veranderingen in software die recent zijn aangekondigd, waarvan velen invloed hebben op jouw bedrijfsresultaten. Veeam heeft er hard aan gewerkt om de prijzen van het Veeam Data Platform-abonnement competitief en voorspelbaar te houden.

Veeam Data Platform Doet Zoveel Meer

Naast de brede ondersteuning voor verschillende platforms in de cloud, virtueel en fysiek, biedt het Veeam Data Platform meer dan alleen back-up om je Cyber Resilience-doelstellingen compleet te maken. Veeam biedt verschillende manieren om back-ups te maken, maar er zijn nog meer opties voor herstel, ongeacht wat jouw behoeften zijn op het gebied van RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective). Herstel is essentieel, en Veeam biedt organisaties opties voor gedetailleerd herstel, direct herstel en georkestreerde herstelopties.

Wat is georkestreerd herstel en waarom is het belangrijk? De omgevingen van organisaties zijn meestal groot, met vele lagen van virtuele machines, cloud en meer. Wanneer er een ramp plaatsvindt, kan het herstellen van tientallen of honderden systemen een ontmoedigende taak zijn. Daar komt orkestratie om de hoek kijken. Het is jouw geteste, gedocumenteerde en bewezen manier om je omgeving snel te herstellen, volgens de configuratie die je voorschrijft wanneer de druk hoog is.

Het monitoren van jouw omgeving voor gegevensbescherming is ook een cruciaal onderdeel van het beschermen van jouw ondernemingsgegevens en het waarborgen van de beveiliging. Functies zoals het Veeam Threat Center houden bedrijven op de hoogte van hun beveiligingspositie met tips over hiaten en gebieden om hun verdediging te verbeteren.

> Contact

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over onze producten en/of diensten? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 010 - 3007890 of vul ons contactformulier in.

> Parkeren
Bezoekers kunnen het beste parkeren in de naastgelegen parkeergarage van de Euroscoop bioscoop. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar ons kantoor. De ingang van de parkeergarage is te vinden op het volgende adres: Noorderweg 20, Schiedam

> Stel een vraag

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl